Arapokôindy Marangatu – Sopa Paraguaya Apoykapy – Receta de la Sopa Paraguaya

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Arapokôindy Marangatu - Semana Santa en Guaraní
Arapokôindy Marangatu – Semana Santa en Guaraní

Ko Arateîme Oñepyrû Arapokôindy Marangatu – Hoy inicia la Semana Santa, recordando el día que Jesús entró en Jerusalén. La Biblia nos relata el suceso de esta manera: “También muchos tendían sus mantos por el camino, y otros cortaban ramas de los árboles, y las tendían por el camino. 9 Y los que iban delante y los que venían detrás daban voces, diciendo: !!Hosanna! !!Bendito el que viene en el nombre del Señor! Mateo 21:9-10. –  Pe yvypóra apytépe oî heta oipysóva ijao ha oî avei oikytîva yvyra rakã ha omyasãi pe tapére. Ha umi avakúera ohóva henonderã, ha avei umi oúva hapykuéri, oñepyrû osapukái: Toñemomba’eguasu oúva Ñandejára rérape! Mateo 21: 8-9.

– Cultura Guaraní – Este vídeo forma parte de la lección Nº 10 del Curso de Lengua Guaraní Online de la plataforma e-Learning de Lengua Guaraní.

-Embochyryry sevóikuéra peteî páilape, hu’û porâ peve. – (Fritar la cebolla, hasta que esté blanda)
-Embovu ryguasu rupi’a. (Batir los huevos)
-Upéi, opa tembi’u apoukapy embojopara peteî mba’yru guasúpe, embojehe’a porâ. (Luego todos los ingredientes se mezclan en un recipiente grande, deben estar bien ligados unos con otros)
-Ipaha eguraha tatakuápe peteî asadérape, embohasa rire hesê ñandy, térâ ñandyry. Eheja tatakuápe 40 térâ 45 aravo’i mbytépe. (Por último llevar al horno en una asadera previamente enmantecada o aceitada por espacio de 40 a 45 minutos)